De tin whistle is een verdraaid leuk instrument. Tijdens de online muzieklessen tin whistle leer je alle ins en outs van dit instrument kennen. Op het eerste gezicht lijkt de tin whistle eenvoudig te bespelen. Dit komt omdat je al heel snel mooie melodieën ten gehore brengt. Maar vergis je niet: goed bespeeld bezit de tin whistle veel muzikale mogelijkheden en is tin whistle leren uitdagend.

Tin whistle leren spelen

Het leren spelen op een tin whistle is vanaf het begin erg leuk. Je speelt direct al vlotte Ierse en Keltische muziek. Als je het instrument wat onder de knie krijgt leer je muziek je eigen twist te geven. Ierse muziek is beroemd omdat muzikanten persoonlijke versieringen “ornamentatie” aanbrengen in de muziek. Maar bovenal: tin whistle leren is vooral veel speelplezier en mooie melodieën spelen.

Tijdens de lessen is veel aandacht voor de typisch Keltisch / Ierse manier van muziek maken. Ademhaling, toonvorming maar ook het maken van ornamentjes of versieringen in de muziek komen uitgebreid aan de orde. Leer Jigs, Reels, Hornpipes en Mazurkas spelen. De tin whislte is een ontzettend leuk instrument! Voor veel muzikanten is het spelen van tin whistle een levenslange liefde en leerschool.

De online muzieklessen

Tijdens de online tin whistle lessen leer je de ins en outs van het spelen op een tin whistle goed kennen. Ik geef “live” online muziekles! Dat betekent dat je tijdens de les vragen kunt stellen en dat ik goed kan opletten of je alles op goede manier doet. Aan het einde van elke muziekles vat ik de les voor je samen en kun je daarvan een opname in Skype maken. Deze opname kun je bewaren op je computer en terugkijken zo veel je wilt.

Een tin whistle kopen

Wanneer je een goede tin whistle aanschaft heb je vele jaren plezier van je instrument! In Nederland kun je terecht bij The Celtic shop voor goed advies en de aanschaf van een tin whistle. Je kunt er terecht voor een beginners tin whistle zoals de Generation maar ook voor topklasse tin whistles zoals Killarney.

Voor de muzieklessen het je een “high D tin whistle” nodig.

Wil je beginnen met tin whistle leren spelen dan ben je van harte welkom.

Voor meer informatie: Prijzen en contact