Wil je graag Ierse muziek leren spelen! Dan is er geen beter begin dan de tin whistle. Een beginners tin whistle kun je voordelig aanschaffen en je kunt al snel leuke melodieën spelen op dit Ierse fluitje. Geen Mieke houd je vast en kinderachtige deuntjes, maar direct lekkere onvervalste Ierse folkmuziek.

Kennismaking met Ierse folkmuziek

De tin whistle is een ideaal instrument om te starten met Keltische en Ierse folkmuziek. De eerste melodieën die je leert zijn eenvoudig maar ze klinken meteen als echte folkmuziek. Wanneer je de eerste noten hebt gespeelt kun je jezelf op tin whistle ongelooflijk goed muzikaal ontwikkelen. Tin whistle spelen is verdraaid leuk en het sopraanfluitje heeft niet voor niets een prominente positie in de traditioneel Ierse folkmuziek. Goed bespeeld kun je er fantastische en virtuoze muziek mee maken. Voor veel muzikanten geldt: eenmaal verslingerd aan tin whistle is dan heb je een passie voor het leven.

Tin whistle les

Wil je goed leren spelen dan help ik je graag verder met tin whistle lessen. Je leert dan het instrument dan optimaal gebruiken. Wil je gewoon als liefhebberij spelen of ben je een gedreven fluitist: Muzieklessen helpen je verder. De fijne kneepjes van de Ierse muziek lees je niet in de boeken en vind je ook niet op YouTube. De fijne kneepjes van de muziek leer je vooral tussen de regels van het noten door. Versieringen aanbrengen in de muziek met cuts, tabs en long rolls. De manier van ademhalen en aanzetten van de noot. Ook al kun je al snel een deuntje fluiten, tin whistle moet je net als alle muziekinstrumenten ook echt leren! Het mooie van muziekles is dan, dat er iemand is die naar je luistert en je kan corrigeren.

Ben je op zoek naar:

  • Kennismaking met Ierse en Keltische folkmuziek.
  • Goed tin whistle leren spelen door les.
  • Een instrument waar je vlot op kunt spelen maar ook jarenlang op kunt ontwikkelen.
  • Lekker muziek maken.
  • Een no nonsense aanpak in Keltische en Ierse folkmuziek.
  • Een workshop Ierse muziek voor een groep of schoolklas.

Kijk voor meer informatie op de pagina fluitlessen