Harry van der Brug

Ierse & Keltische folkmuziek maar ook Keltische volkscultuur lopen als een rode draad door mijn leven. Ik speel Ierse dwarsfluit en tin whistle en houdt van Keltische sagen mythen en verhalen.

Na mijn studie theologie werkte Ik een tijd lang als docent filosofie in het voortgezet onderwijs. In die periode ontdekte ik ook de trompet en de jazzmuziek. Met veel plezier heb ik mij daarin ontwikkeld en in een bigband gespeeld. Na mijn onderwijsloopbaan ben ik een aantal jaren succesvol importeur van exclusieve “maatwerk” muziekinstrumenten geweest. Een prachtige tijd maar uiteindelijk voelde ik mij nooit helemaal thuis in het leven dat in leidde. Tot het jaar 2020!

Muzikaal thuis komen

Het jaar 2020 werd voor mij een omkeerjaar! Het leven in Nederland kwam voor een deel stil te staan. Voor mij betekende dit dat mijn handel in muziekinstrumenten nagenoeg stil kwam te liggen. Tijdens deze stilstand kreeg ik veel tijd en ruimte om mij te bezinnen. Juist in de stilstand kwam mijn leven opnieuw in beweging. Het jaar 2020 werd de tijd om de trompet aan de wilgen te hangen en te kiezen voor de Ierse en Keltische muziek. Traditioneel Ierse muziek en Keltische volkscultuur hebben mij altijd geïnspireerd. Het nadenken veranderde al vrij snel in een keuze voor de Ierse dwarsfluit en de tin whistle. De Ierse dwarsfluit voelde vanaf de eerste noten heel natuurlijk aan. De overstap van trompet naar dwarsfluit voelde niet als een verandering, het voelde aan als thuiskomen! De controle over de toon, het ritme en de melodie gingen als het ware vanzelf. Ik was meteen verkocht aan dit prachtige instrument. Wat een prachtige klank en muzikale mogelijkheden. Juist het jaar 2020 was de tijd voor een nieuwe muzikale wereld met nieuwe stijlen en verkenningen en nieuwe muzikale contacten. Elke dag weer ontwikkeling en inspiratie!

Fluitist de Avondlander

Toen in het jaar 2020 alles stil kwam te liggen viel voor mij alles op zijn plaats. De Ierse dwarsfluit is een fantastisch muziekinstrument. Heerlijk om elke dag mee aan het werk te zijn. Vanaf maart 2020 heb ik ontzettend hard gewerkt om op niveau te komen en repertoire te bouwen. Begin 2021 is “Fluitist de Avondlander” een feit! Ik heb een mooi repertoire op de Ierse dwarsfluit en tin whistle en kom graag langs om op te treden. Degene wie deze prachtige instrumenten ook wil leren bespelen, die is van harte welkom.