Harry van der Brug

Ierse & Keltische folkmuziek maar ook Keltische volkscultuur lopen als een rode draad door mijn leven. Ik speel Ierse dwarsfluit en tin whistle en houdt van Keltische sagen mythen en verhalen.

Na mijn studie theologie werkte Ik een tijd lang als docent filosofie in het voortgezet onderwijs. “Fantastisch maar niet helemaal mijn leven”. Vrij snel dringt de overtuiging zich op dat ik op een andere manier verder wil met mijn leven en werken. Na mijn onderwijsloopbaan ben ik een aantal jaren succesvol importeur van exclusieve “maatwerk” muziekinstrumenten geweest. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan! Keltische muziek en de Ierse dwarsfluit zijn tenslotte mijn grote liefde.

Keltische muziek en folklore

Het jaar 2020 werd voor mij een omkeerjaar! Het leven in Nederland kwam voor een deel stil te staan en ik kreeg meer tijd en ruimte om mij te bezinnen op wat ik echt wil. Juist in de stilstand kwam mijn leven opnieuw in beweging. Traditioneel Ierse muziek en Keltische volkscultuur hebben mij altijd geïnspireerd. Fluitist de Avondlander” is daarmee mijn passie. De Ierse dwarsfluit is daarvoor een fantastisch muziekinstrument. Muziek maken en muzieklessen geven is mijn leven!