Online Ierse dwarsfluitlessen volgen bij fluitist De Avondlander

De Ierse dwarsfluit is een fantastisch instrument. Je kunt al vlot leuke melodieën leren spelen maar het instrument biedt ook lekker veel uitdaging. De toon van een Ierse dwarsfluit is warmer en minder gepolijst dan van de “Böhm” dwarsfluit. Daarbij speel je op een Ierse dwarsfluit op open toongaten. Je voelt de wind letterlijk door de buis heen wervelen.

Ierse dwarsfluit leren spelen!

Wil je op een Ierse dwarsfluit leren spelen dan zijn muzieklessen zeker aan te raden. De techniek van het blazen om een goede toon te ontwikkelen is erg belangrijk en verdient dan ook de nodige begeleiding. Ook leer je tijdens de muzieklessen hoe je melodieën ook echt Iers / Keltisch laat klinken door versieringen (ornamentatie) in de muziek aan te brengen. Wanneer je de techniek goed leert heb je met een Ierse dwarsfluit heel veel controle over je spel en de toon. Dat geeft het instrument veel mogelijkheden voor muzikale expressie.

De Ierse dwarsfluitlessen

Voor de Ierse dwarsfluitlessen heb je een Ierse dwarsfluit in D nodig. Er zijn Ierse dwarsfluiten die worden uitgevoerd met een aantal kleppen maar deze zijn voor het spelen niet nodig. Met een goede techniek kun je alles op een “Keyless” Ierse dwarsfluit spelen. In een later stadium kun je zelf beslissen of je een aantal kleppen op je dwarsfluit toch handig vindt. Ben je nog niet toe aan de aanschaf van een Ierse dwarsfluit dan heb ik enkele Silverwood oefenfluiten beschikbaar om te huren.

Tijdens de online Ierse dwarsfluitlessen leer je alle ins en outs van het spelen op een Ierse dwarsfluit. Ik geef “live” muziekles! Er is ruimte voor vragen en ik geef “live” instructie waarbij je alle technieken goed onder de knie krijgt. Aan het einde van elke les vat ik de les voor je samen en kun je een opname in Skype maken. Deze opname kun je bewaren op je computer.

Een Ierse dwarsfluit kopen

Net als bij tin whistle geld ook voor de Ierse fluit: goedkoop is duurkoop! Spotgoedkope Ierse dwarsfluiten die soms voor slechts enkele tientjes worden aangeboden zijn een recept voor teleurstelling.

Voor leerlingen heb ik enkele Silverwood oefenfluiten beschikbaar voor de verhuur. Deze dwarsfluiten spelen en klinken goed en zijn geschikt om te gebruiken tot je aan de aanschaf van een eigen fluit toe bent. Als muzikant werk ik persoonlijk graag met dwarsfluiten gemaakt door Tony Millyard. Maar ook Thierry Denni, Solen Lesouef en Geert Lejeune maken fantastische Ierse fluiten.

Wil je beginnen met Ierse dwarsfluit, dan ben je van harte welkom.

Voor meer informatie: Prijzen en contact