In de moderne wereld waarin de alledaagse dingen de dienst uitmaken wil Avondlander het alledaagse doorbreken. In het concrete leven van alledag wil Avondlander de verwondering aanspreken. Even weg van de waan van alledag en even worden meegevoerd. Meegevoerd naar een wereld van verwondering en verbeelding.

De kunsten en het moderne leven

Het moderne westerse leven wordt bepaald door de wekker en de dagelijkse gang naar opleiding of werk. We wonen in moderne verwarmde huizen en er is voor bijna iedereen brood op de plank. In het Avondland waarin wij leven is ons bestaan tot op zekere hoogte verzekerd. We weten tevoren hoe laat we opstaan, welk werk we gaan doen, wanneer we op vakantie gaan. De dagelijkse vraag: wat gaan we eten vandaag? Die vraag wordt bepaald door overvloed en een veelheid aan keuze.

In het Avondland voelen we ons niettegenstaande, ook vaak wat verloren. De welvaart, de dagelijkse sleur en het verzekerde bestaan. De wereld van haast, agenda’s en gejaagdheid. In de waan van de dag vergeten we “net even te vaak” om een pas op de plaats te maken. In de dagelijkse hectiek is “net even te vaak” geen plaats voor verwondering, verbeelding, dromen, inspiratie…….

In mijn levensfilosofie zijn ambachtelijke kunstenaars zoals schrijvers, dichters, schilders en ook muzikanten een eerste levensbehoefte! Dat betekent dat je als artiest een missie hebt. Artiesten en kunstenaars kunnen de verwondering, de verbeelding, dromen en inspiratie een plaats en inhoud geven. In het moderne Avondland hebben artiesten dus een missie.

Keltische folkmuziek en meer

Avondlander wil de verbeelding, de verwondering en inspiratie laten spreken. Muziek is één van de laatste laatste betoveringen die onze onttoverde wereld nog kent. Muziek is in mijn beleving een eerste levensbehoefte voor het geluk van mensen. Muziek is in staat om het leven betekenis en zin te geven.

Avondlander wil het bijzondere, de verwondering, de verbazing en het mysterie terugbrengen in het leven. Even weg van de dagelijkse sleur en realiteit door traditioneel Ierse folkmuziek en een vleugje magie aan het leven toe te voegen.

Verwondering inspiratie en een vleugje mysterie in het leven brengen, dat is de missie van Avondlander