De Avondlander geeft een beginnerscursus tin whistle of Ierse dwarsfluit voor beginners inclusief instrument!

De Ierse dwarsfluit en tin whistle zijn fantastische instrumenten, maar is de whistle of de Ierse dwarsfluit ook iets voor jou? De avondlander biedt een kennismakingscursus voor beginners. Je hoeft voor deze muzieklessen geen whistle te kopen en ook geen Ierse dwarsfluit te kopen of te huren! Een tin whistle is bij de beginnerscursus inbegrepen en voor Ierse dwarsfluit is een leeninstrument beschikbaar. Zo kun je kennismaken met de Ierse dwarsfluit of whistle en traditioneel Ierse folkmuziek zonder dat je een instrument hoeft aan te schaffen.

Beginnerscursus Ierse dwarsfluit

De beginnerscursus Ierse dwarsfluit is voor iedereen vanaf ongeveer twaalf jaar, jong en oud en bestaat uit acht lessen. Je krijgt tijdens de eerste les een oefeninstrument welke je gedurende de kennismakingscursus mag gebruiken. Na de tien lessen kun je besluiten of je verder wilt gaan met de Ierse dwarsfluit. Blijf je op les dan mag je het leeninstrument blijven gebruiken!

Tijdens de lessen wordt aandacht besteed aan de beginselen van het spelen op een Ierse dwarsfluit. Het blazen en de toonvorming en je leert tijdens de cursus natuurlijk een aantal Ierse melodieën spelen.

De Ierse fluit is een fantastisch instrument voor jong en oud. De toon is vol, diep en warm. Het instrument is niet ingewikkeld te leren maar biedt wel de nodige uitdaging. Na het leren van de eerste melodieën kun je jezelf een leven lang op dit instrument ontwikkelen. Of de Ierse dwarsfluit jouw instrument is? Een kennismakingscursus is een goede manier om dat te ontdekken.

Beginnerscursus Tin whistle

De beginnerscursus tin whistle bestaat uit vier lessen. Je krijgt bij de eerste les een tin whistle die je na afloop van de cursus mag houden. De beginnerscursus is geschikt vanaf ongeveer tien jaar en alle leeftijden daarboven.

Je leert tijdens de cursus een aantal leuke Ierse melodieën spelen en hebt na vier lessen een goede indruk of de tin whistle het instrument voor jouw is.

De tin whistle is een bijzonder leuk en toegankelijk muziekinstrument voor jong en oud. De beginselen van tin whistle spelen zijn gemakkelijk te leren. Vanaf de eerste stappen speel je vlotte Ierse muziek. Het klink als snel lekker vlot. Maar vergis je niet, de tin whistle biedt ook de nodige uitdaging. Je kunt er met veel oefenen fantastische en virtuoze muziek mee maken.

Na de beginnerscursus

Na de beginners of kennismakingscursus heb je een goede indruk van de Ierse fluit of tin whistle en kun je besluiten of het instrument iets voor je is! De kennismakingscursus is volledig vrijblijvend en verplicht je tot niets! Is de Ierse fluit of tin whistle niks voor je, dan nemen we afscheid. Heb je plezier in de lessen en het muziekmaken dan kunnen we in overleg besluiten op welke manier we verder gaan.

Kijk voor meer informatie op de pagina fluitlessen